839

Baardmankruik

Rondbuikige kan van steengoed met ijzerengobe en zoutglazuur. De kan heeft een cilindrische hals, een hoge kraagrand, een ribbel op de halsaanzet, een verticaal lintoor en een standvlak. De kan is versierd met een baardman op de overgang van de hals naar de buik, acanthusbladeren, medaillons met een mannenkop en rond de buik een band met schuine strepen en stippen. Type s2-kan-39. De kan is in 1961 opgevist uit de Roompot.

3317

Wandkleed, biljet van 250 fl. met de vuurtoren van Haamstede

Met gekleurde lapjes stof en laagjes hoedenvoile vervaardigde afbeelding van de Vuurtoren van Haamstede zoals deze stond op de biljetten van 250 gulden (ontwerp Drupsteen). Rechtsonder gesigneerd MvdW 1986. In een eenvoudige omlijsting van witte latjes.

4019

Kom met sgraffito-versiering en gegolfde rand

Bolle kom van roodbakkend aardewerk met loodglazuur. De kom heeft een omgeslagen geschulpte rand en een standring. Op de bodem is de kom versierd met een vogel op standaard, aangebracht met sgraffito-techniek. De voorstelling is in een sliblaag gekrast. Het rossige baksel is inwendig en op de rand voorzien van een sliblaag en loodglazuur. Mogelijk een product uit de Maasvallei. Type r-kom-138. De kom is in 1987 op Schouwen gevonden.

5673

Bord uit De Roompot

Porseleinen bord met een old willow Chinees motief in blauw op wit. Op de rand zijn abstracte patronen te zien en in het midden zijn een wilgenboom, een pagode, twee vogels, drie mensen op een brug, een boot, een hek en een theehuis afgebeeld. In de rand zijn acht indruksels en het bord is niet helemaal rond. Afkomstig uit het wrak van het fregat De Roompot. Dit schip is in 1844 gebouwd op de werf De Goede Intentie te Zierikzee voor rederij M.C. de Crane & Zoon.

4032

Kom

Kom van roodbakkend aardewerk met loodglazuur. De kom heeft een knik in de wand, drie lobvoeten en een schenklip. Het baksel is inwendig voorzien van loodglazuur. Lokaal of regionaal product. Type r-kom-40. De kom is in 1987 gevonden in een tonput op het strand van Westenschouwen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Lekschaal

Lekschaal van witbakkend aardewerk met loodglazuur en koperoxide. De schaal heeft een geribde kraagrand, horizontale aan de rand bevestigde worstoren en drie pootjes. Gaatjes in de bodem willekeurig aangebracht. De kleur van het glazuur is groen. Mogelijk in Gouda vervaardigd. Type w-lek-1. Vondstgegevens niet bekend.